Строят небостъргачи на името на Михаел Шумахер

Проект за постройката на седем 59 етажни небостъргачи, кръстен на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер /Michael Schumacher World Champion Tower – MSWCT/, е обнародван в Дубай от архитeкта Крис Босе и колегите му от Laboratory for Visionary Architecture Asia Pacific – LAVA. Не е трудно да се досетим, че броят на новите небостъргачи е равен на броя на шампионските титли на “червения барон”. Първият от серията небостъргачи MSWCT ще бъде издигнат в Абу-Даби, столицата на Обединените арабски емирства.

В представянето на проекта, определен като “следваща крачка в марковата архитектура” и “отделяне от традиционното архитектурно мислене”, взе участие самият Шумахер.

Създателите на кулите MSWCT споделят, че са се вдъхновявали от геометрията на снежинката и аеродинамиката на болидите от Формула-1 и затова кулата “отразява скоростта, динамиката, бъдещите технологии и природните структури. Уникалното сътрудничество с Михаел Шумахер ни даде нови идеи. Технологията, точността, скоростта, изяществото, впрегнати съвместно с човешката интуиция и необикновените дела, бяха голям източник за вдъхновение на проекта. По аналогия с Формула 1 можем да кажем, че кулата е направена от отбор висококвалифицирани специалисти, обхванат от спортен дух. В този ред на мисли можем да кажем, че архитектите, като че ли заеха мястото на пилота, приемайки проекта си като предел на физически възможности”, – заяви друг от авторите на небостъргача Александър Рик.

Основен инвеститор е дубайската компания Vedera Capital. Строителството на първата кула трябва да стартира в началото на 2009-а и да приключи през юни 2011-а. Засега не са известни местата, където ще бъдат издигнати останалите шест небостъргача с името на “Императора”.

Източник: http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=1710023

This entry was posted in Други and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *