Ден на иновациите 2009 – Майкрософт

Ах… Имаше една реплика от един филм… “Нищо не очаквах и пак съм разочарован”. Е, точно така си и беше.

Отивам с надеждата, че от MS България ще ни залеят със нови неща около продуктите на MS, е така и не стигнаха до там. Всичко беше супер набързо, за по 5-10 минути презентации и показване на лъскави работи.

Първото което хванах (защото закъснях малко) беше Microsoft BizSpark – http://microsoft.com/bizspark Това е програма която подпомага стартиращи фирми като им осигурява софтуер и други подобни безплатно. Така може да си ползваш продукти на MS и да си развиваш бизнес базирани на тях без да плащаш лицензи. Интересна програма според мене, трябва да се проучи.

След това имаше някаква презентация на … някаква организация която така и не разбрах с какво точно се занимава, затова си записах линка www.jabulgaria.org и по-късно мога да дам повече информация.

Следваше представянето на Windows 7. Представянето му беше толкова набързо, че почти нищо не се видя. Показаха се 2-3 фичъра и това беше. Имаше идея за презентация, но си остана само идея. Накрая се раздадоха тениски на MS за хора които успяха да кажат първи поне един нов фичър на Win 7 . Ура за победителите.

Представянето на IE 8 беше изключително скучно. Представяше го една девойка, която не знам дали знаеше защо е там и какво точно да покаже. Аз не можеш да не се попикая от смях виждайки, че показват фичъри които ги има отдавна в FF3, Opera 9 или Safari 3.  Показаха и някой нови неща които не бях виждал (най ми хареса това, че може да селектираш текст и да го търсиш във Live Maps, нещо което е наистина оригинално). Предимно се показваха лъскави не дотам важни работи, отколкото нещо супер интересно и важно за постоянната работа.

Както си седях един фотограф се приближи до мене и ме пита: ” Как е по-добрата машина ?”. Нямаше как да не се засмят и зарадвам. Дори и фотографа знаеш кое е по-добре. Даже ми направи една снимка с мака, така че ако някой ме види в някой сайт да свирка. 🙂

Имаше и презентация на Телерик. Показа наистина полезни неща от личния си опит за което им благодаря. Тяхната презентация беше може би най-намясто и ако трябваше да изтърпя всичко останало само за да видя тяхната презентация бих стоял. Радвам се, че има такива млади хора в България които имат желание да развиват успешен бизнес и го правят.

Последната презентация  – за Европейско финансиране беше изключително скучна. По някое време започнах да се чудя това презентация за софтуер ли е или за селско стопанство, защото предимно на това се наблягаше. Коментираха се някакви цифри, които така и не разбрахме ние какво може да получим от тях. Надявам се Windows да не са почнали да произвеждат и сено с идеята и там да станат монополисти 🙂 Ако се занимаваха предполагам, че продукта им щеше да се казва Windows Сено 😀 Ето и линк с информация за тази програма: http://microsoft.com/Bulgaria/euga

Върха на простотията беше, че след като свърши горната лекция ни приканиха да отидем на специално организиран обяд. Докато стигна до масите всичко беше изядено (бяха някакви сладкишчета). Така и не разбрахме, че всичко е свършило. Абе странна работа.

А, това което щях да забравя е нещото заради което повечето хора бяха дошли. Windows Surface. Всички това очакваха и накрая се разбра, че няма да го представят, защото не са получили разрешение от MS. Жалко. Аз и 2-ма познати обаче успяхме да се докоснем до лъскавия корпус и да го видим от близко. Представител от MS България каза, че ще има скоро специална презентация за него и да следим сайта им: http://microsoft.com/bulgaria.

Това е в общо рамки. Досега не бях посетител на толкова слаба презентация на Microsoft.

П.П. Успях да седна на първия ред и да си покажа мака 🙂 Забелязах, че много от хората се вглеждаха в него (а също и лекторите). Изпълних си коварния план 🙂

This entry was posted in Събития, Технологии and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ден на иновациите 2009 – Майкрософт

  1. Cassie says:

    Je voudrai vous dire que c’est toujours du plaisir de passer sur ce site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *