Първи Mobile Monday в България!

София, 28 май 2009 г. – Най-големият неформален форум за професионалисти в областта на мобилните комуникации – Mobile Monday (МоМо) стартира в България на 8 юни в 18:30 часа в столичния клуб “Библиотека”.

Специално за откриването на МоМо в България ще пристигнат Юре Сустерсич, мениджър бизнес развитие от Nokia и Рафаел Гумо, директор на програма за стартиращи компании в Orange/France Telecom, които ще ни разкажат за последните тенденции в развитието на мобилните услуги по света. Гост-лектор на събитието ще бъде и Красен Хинков, зам. директор на маркетинг отдел в M-tel, който ще говори за мобилните услуги в България.

МоМо е създадено през 2000 година във Финландия. През 2009 година вече над 70 града от цял свят взимат участие в инициативата, която се провежда на всеки два месеца в понеделник.

Целта на МоМо София е да създаде отворена неформална среда, в която професионалистите в областта на мобилните комуникации да обменят опит и идеи. МоМо дава възможност на всички членове на българското мобилно общество да обмислят съвместни бизнес начинания, както и да чуят презентации на гост-лектори, експерти в областта от цял свят.

Входът е свободен. Събитието е отворено за всички – мобилни оператори, разработчици, стартъпи или установени компании в областта на телекомуникациите, студенти, както и всички ентусиазирани от мобилните технологии. Най-добрата идея за нова мобилна услуга ще бъде наградена с мобилен телефон Nokia 5800 Xpress Music.

МоМо София се провежда със съдействието на М-Тел, Nokia и Mobio.
Повече информация относно Mobile Monday и първото му издание в София може да намерите на http://www.mobilemonday.bg .

This entry was posted in Технологии and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *