Амарантос: Това, че се чукаш не те прави голяма

Уникална постановка, насочена към тинейджърите представя театър Сълза и Смях. Подобно на името на театъра, в която се изпълнява пиесата АМАРАНТОС започва със бурен смях, псувни и цинизми и завършва с една напрегната и ужасена от видяното публика. Темата е ясна – безразборния секс в ученическа възраст и липсата на сексуална и здравна култура, която води почти винаги до нежелана бременност и аборт.

България е на едно от челните места по аборти на момичета под 20 годишна възраст. Зачестяват абортите на момичета, които са на 12 г., не само от малцинствените групи! Повечето от тях са от добри семейства. Ниска сексуална култура, или безразборен секс на принципа “руска рулетка”? Има момичета, които забременяват при първа овулация. Деца, раждат деца… Какво става с крехката им психика и незрялата им личност, когато преживеят ранен аборт? Дават ли за си сметка за отговорността да създадеш живот и да го отгледаш?

Според статистиката, на 1000 раждания у нас се правят 1318 аборта, в 40% от случаите на стерилитет причината е в направен аборт в млада възраст.

Тийнейджърките масово не ползват контрацептивни средства заради слуховете, че от тях напълнявали, което е абсолютна заблуда.

Източник: http://www.teenproblem.net/news/s/1353.html

This entry was posted in Други and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *