#EarthHour2011 или часът на земята

Доста се шумя около това “велико” събитие. Хиляди хора се включиха (или поне с такова впечатление останах). Интересно ми е колко от тези хиляди са били в България? Аз не забелязах в съседни блокове да има много изключение крушки. Дали хората са знаели за това и дали са избрали да не го правят?

Може би и аз нямаше да го направя. Не съм фен на екологията. Дори хората които ме познават що-годе добре, знаят че като чуя за екология и се хващам за кубура. И не защото не смятам, че земята не трябва да се пази. Нямам проблем с това и го подкрепям, но повечето действия около тази думичка са толкова политически и безсмислени, че за мен вече е мръсна дума. Както и да е, няма да говоря за екологията сега, защото има да пиша до утре.

След края на прословутия час не малко хора писаха в Twitter – абе вие луди ли сте, к’во се занимавате с глупости. Не ми е оставало време да чета блогове на “колеги”, но предполагам и там има разгорещени дебати за това. Въпреки всичко, мисля, че беше интересен експеримент. Едва ли това спаси земята, но както не малко хора казаха е добре да се замислим в по-дълъг план, а не да изключим лампата за един час.

Аз не съм се хвърлял в някакви сериозни размисли. Като не-шофьор и човек който не обича да пилее ей така ресурси защого ги има, смятам, че поне за момента няма какво да променя в битието си, което да пази повече човечеството. Може би, може да спра да отварям по-малко Facebook и Google, за да има по-малко парникови емисии 🙂

И все пак си беше интересно преживяване. За сметка на повеечето които нямаха осветление, аз нямах и вода, та съмвсем екологично беше през този час.

This entry was posted in Размишления, Събития and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *