Популизма в България няма край – гей парад, атакуване на джамии, хвърляне на прах в очите на хората…

Блях. Днес направо ми призля от полулизма който строи от всякъде. Буквално.

Днес станах не пряк свидетел на нещата, които препълниха гърнето. Става дума за “яката позиция” на Георки Кадиев – кандидат за кмет на София и Волен Сидеров и Атака. И не само.

Първия герой – Кадиев подкрепи предстоящия гей парад – “София Прайд”. Дори написа и предложения до Фъндъкова общината да подкрепи парада (http://www.kadiev.bg/blog/1283/). Може би нямаше да коментирам дори това нещо, но ме издразни колко плоски са хората и веднага един евтин популизъм се тълкува като позиция и колко е яко, че човека има такава. Признавам, нямам доказателства, че подкрепата на Кадиев е с цел популизъм, но като се замислим… защо подкрепата за гей парада се появява именно сега, месеци преди изборите. А всички знаем, темата с гей парада колко е популярна и медийно застъпена. Преди, да ми се нахвърлят всички искам да заявя и публично, както съм го правил не веднъж в разговори по подобни теми – аз не съм против гейовете. Нека да си правят какво искат, мене не ме притеснява. Но защо трябва да ми се натрапват? Защо трябва да правят този парад и да се хвалят, че са гейове? Нали искат да ги приемаме за нещо обикновенно, нещо като нас. Аз се опитвам, но смятам, че докато се хвалят какви са и да ни го натрапват в очите това повече ни дистанцира и създава повече напрежение. Как никой не се сеща за гейовете и не им пречи докато те не почнат да се разграничават от останалите хора? Никога до сега не съм бил свидетел, някой да избере хетеросексуален пред хомосексуален, само и само защото са такива. Ако някой е бил, ще се радвам да пусне един коментар и да обясни ситуацията. До тогава си остава просто мит.

Втория герой (Али Баба и 40-те разбойника). Волен Сидеров и негова “хвъркова чета”. Смях и позор. Предполагам много от вас, също ще се съгласят, че и това е поредния евтин популизъм. Как до сега не ти пречеше джамията, а се сетихте за нея преди изборни? И дори и да са прави (тук пак стигаме до твърдението за ваденето на очите ни, че някой е различен – високоговорителя за който е цялата дъндания, защо и мюсюлманите искат да ни се натрапват с тяхната религия?) нима това е начина? Все повече се замислям реално Атака какво цели – това което постоянно се хвалят, че правят или обединяване електората на ДПС? Последните действия ме на веждат на мисълта, че второто е по-реално.

В секцията N+1 вите ще сложа всички останали политици, които са само популисти. Като човек от ИТ сферата, на първо място ще сложа Явор Колев, но той далеч не е най-лошият случай. Такива са Цвъ. Цвъ., Георги Първанов (Гоце) и още много знайни и незнайни герои на българския политически живот.

Царя на популизма – Бойко Борисов. Дори няма и да си губя времето да изреждам неговите простотии. Всички ги знаете. А ако все още твърдите, че той прави нещо и всичко не е популизъм, ще ви посъветвам по-скоро да свалите розовите очила и да се огледате.

И какво е заключението? Преди избори всички побесняват и всичко което правят е с цел няколко гласа повече за тях. Да ти пикая на смешната демокрация. Аз като млад човек още от сега ще заявя, че дори няма и да си помисля да ходя да гласувам тази есен. За кого и за какво – поредната лъжа, облечена в евтин популизъм и все едни и същи идиоти, които се въртят на ротационен принцип. Преди няколко дни се бях запитал – как може в страна с 22 години демокрация да няма НИТО ЕДИН референдум. Жалко е. И после защо младите хора бягали в чужбина. Като няма алтернатива в България …

This entry was posted in Размишления and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Популизма в България няма край – гей парад, атакуване на джамии, хвърляне на прах в очите на хората…

  1. Събина says:

    Подкрепата за Прайда идва сега, защото тазгодишния беше обявен преди дни. Ще бъде на 18ти юни м/у другото и има нужда от колкото може повече подкрепа.

  2. Аз се питам, защо не дойде примерно за миналогодишния?

    А дали има нужда от подкрепата – лично аз смятам, че целия парад цели друго от това което реално казва, че цели. И не смятам, че има нужда от подкрепа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *